Galaxiile

 1. Ce sunt galaxiile?
  Galaxiile sunt un masiv sistem unit de forța gravitației și sunt compuse din stele, rămășite stelare, praf și gaz interstelar și o foarte mare cantitate de materie neagra.
 2. De câte tipuri sunt galaxiile?
  Galaxiile se împart în patru categorii mari clasificându-se după aspectul lor morfologic: eliptice, spiralate, lenticulare, și neregulate.
  Clasificarea Galaxiilor

  Clasificarea galaxiilor

 3. Când s-au format galaxiile?
  Galaxiile s-au format cu aproximativ acum 13.2-13.4 miliarde ani. Formarea lor a început la timp relativ scurt după Big Bang care a avut loc acum 13.7 miliarde ani.
 4. Cum s-au format galaxiile?
  Pentru mine aceasta întrebare este puțin mai delicata. Părerea mea este ca formarea galaxiilor a avut loc odată cu formarea primelor stele care orbitând una în jurul celeilalte au început sa formeze grupuri de stele. Un grup, având o masa mai mare atrage alte stele mai mici, gaz și praf interstelar, unele dintre aceste componente fiind „devorate” în timp iar împreuna cu celelalte care rămân pe o orbita oarecare și scapă de forța gravitaționala a stelelor formează o galaxie.
  Galaxia M101
 5. Câte stele conține o galaxie?
  O galaxie tipica poate conține intre 10 milioane și un miliard de stele, galaxiile gigantice depășind cu mult acest număr.
  Galaxia M51

  Galaxia M51

  În următorul articol o sa vorbim despre galaxia noastră și anume Calea Lactee.

Ce părere aveți despre formarea galaxiilor? Exista cumva posibilitatea ca galaxiile sa se fi format înaintea stelelor? Eu tind sa cred ca nu dar nu am nici un suport științific.

Ai o întrebare despre acest subiect la care nu găsești răspuns? Spune-ne și noua, poate te putem ajuta!

Leave a Reply

CommentLuv badge